ظرفیـت زنـان درتولید و کارآفرینی بی نظیـر است …
یک کارآفرین می تواند اندازه چندین چاه نفت درآمد ملی ایجاد کند.
پردیس بختیاری رئیس کمیسیون کارآفرینی کانون زنان بازرگان تهران:
خانم پردیس بختیاری، مدیرعامل و مؤسس شرکت قطعه سازان جهان الکترونیک، برنده تندیس اولین جشنواره زنان تولید ملی، موفق به کسب رتبه دوم تولید مشاغل روستایی کل کشور، جزء زنان برتر شهرک های صنعتی تهران، کارآفرین برتر کشوری در سال 98 می باشد.
به عنوان یک بانوی موفق کارآفرین از کجا شروع کردید؟
سال اول دانشگاه بودم، وقتی که با همسرم ازدواج کردم، به او پیشنهاد دادم که باهم کار را شروع کنیم و ایشان نیز پذیرفتند. رشته تحصیلی همسرم الکترونیک بود و در این حوزه فعالیت داشتند، در آن زمان ایشان مدیـرداخلـی یـک شرکت و انسـان بسیـار خبـره ای بـودند، چـون ایشـان جزء نخبگان هستند.
از همـان جوانی، کارگاهی را تأسیس کردیم، بعـد از شش ماه، آن کارگاه تبدیـل به یک کارگاه بزرگتری شد که 72 پرسنل داشت و الان 21 سال است که در حال کار هستیم و سومین کارخانه مـان را هم به امید خدا در حال راه اندازی هستیم.
بدترین شکست و بهتـرین موفقیت شما در زمینه کسب و کارتان چه بوده است؟
در کار و زندگی به عقیده بنده شکست وجود ندارد. ما باید مسائل و مشکلاتی که در کارمان بوجود می آید را تبدیل بـه یک موفقیت بزرگ کنیم، این یک شعار نیست و بنده بارها این کار را انجـام داده ام. من چیـزی به عنوان شکست در زندگی نمیبینم. تنها جایی که در زندگی احساس شکست کردم مرگ پدرم بوده چون دیگر قادر به برگرداندن او نبودم.
در واقع اگر تمام ثروت یک کارآفرین را بگیرند و در یک بیایان رهایش کنند، باید بتواند از نو و در مدت زمان کوتاهی به آن مرتبه و شاید بالاتر از آن مرتبـه برسد، به دلیل آنکه تجربه های زیادی به دست آورده است. تجربه در زندگی باعث می شود انسان از شکست هایش درس بگیرد. بهترین موفقیت در زمینه کسب و کارم زمانی بود که از اداره استاندارد با من تماس گرفتند و گفتند کسی از اتحادیه اروپا آمده است و با اینکه برندهای زیادی در کشور وجود دارد اما ما شرکت خانم بختیاری را معرفی میکنیم. آن روز من واقعاً احساس غرور کردم و خدا را شکر کردم.
چـالشهای پیش روی تبدیـل شـدن بـه کارآفرین موفق چیست؟
همیشـه در بحـث کارآفرینـی همه جا عنـوان کرده ام که این چالشها هستند که ما را از آن نقطه امن بیرون میکشند و از پی آن ما می توانیم خطر بکنیم. کارآفرین هیچ وقت در نقطه امن خود قرار نمی گیرد. اگر کسی در نقطه امن در زندگی قرار بگیرد مطلقاً نمی تواند پیشرفت کند. کارآفرینی یعنی اینکه شما خلاق باشید، انعطاف پذیر باشید و در واقع بتوانید بزرگترین چالش های زندگی را به فرصت تبدیل کنید. کارآفرین باید تعامل اجتماعی داشته باشد.
مهمترین پشتوانه های یک کارآفرین از دیدگاه شما چیست؟
از نظر بنده و خیلی از کارآفرینان بزرگ از مهمترین پشتوانههای یک کارآفرین، فکر پولساز، فکر خلاق، فکر اجرایی و فکر ایده پرداز است که شما با آن می توانید از هیچ به ثروت برسید و اگر کسی اینها را نداشته باشد و به او میلیاردها پول بدهید آن را از بین می برد. با فکر سازنده و پولساز است که می توانید جذب سرمایه کنید و بازار خوب داشته باشد. در کل اعتباری که یک کارآفرین کسب می کند برایش ثروت آفرین است.
کارآفرینی چگونه به رشد اقتصادی و افزایش درآمد ملی کمک میکند؟
بحث کارآفرینی بسیار گسترده است و معنی و مفهوم آن خلق کردن یک اثر و به تولید انبوده رساندن است. ما اگر منابع و ثروت ملی مانند نفت نداشتیم میتوانستیم متکی به کارآفرینی شویم، مانند کشورهای صنعتـی بزرگ که منـابعی ندارند، ولیکـن بـا خلاقیـت و سعـی و تـلاش خـود توانسته اند، ابرقدرت باشند. ما متأسفانه وابستگی به منـابع ملی داریم و دولت هایی که بر سر کار میآیند با اتکاء به این منابع پیش می روند و چه بسا اگر این منابع نبودنـد با اتکاء به کارآفرینـی و صنعت، پیش می رفتیم و واقعاً کشور ما کشور بسیار بسیار موفق تری میتوانست باشد. رشـد اقتصـادی و افـزایش درآمـد ملـی با کارآفرینی تداوم پیدا میکند. کارآفرینانِ ما باید رویکرد دولتها را عوض کنند و بخش خصوصی باید بتواند حرفی برای گفتن داشته باشد. یک کارآفرین میتواند اندازه چندین چاه نفت درآمد ملی ایجاد کند.
چیزی به عنوان شکست در زندگی نمی بینم. تجـربه در زندگی بـاعث می شود انسان از شکست هایش درس بگیرد.
وسعت فرصت های بازار از دیـد شما چقدر است؟
در رسته های مختلف صنعت و تولید، فازهای مختلفی وجود دارد، یک نفر در کار بازرگانی، یک نفر درتولید، مواد غذایی و فردی مثل من در کار الکترونیک و برق و روشنایی است. کارآفریـن باید هدف اصلی بازار داخلی و خارجی خود را مشخص کند، چالـش هـا و بـایـدهـا و نبـایدهـا و ضعفهایش را بشناسد و روی آن کار کند و این را بدانـد همیشه حـق با مشتری است.
ما باید همـواره چه در سطح داخلی و چه در سطح خارجی به مسئله مشتری مداری توجه کنیم. به طور مثال اگر کسـی با بنده تمـاس بگیرد حتی برای یک عدد لامپ، گِلِه یا شکایتی داشته باشد، بنده به عنوان یک تولیدکننده که زحماتِ سالها پژوهش خود را ارائه می دهم باید با روی باز پاسخگو باشم. ما در بحث فرصت های بـازار کارآفرینـی، باید برای مشتـری ارزش آفرینـی کنیـم تا کارمان وسعت بیشتری داشته باشد، که خوشبختانه ما توانسته ایم به این مهم دست پیدا کنیم.
نقش کانون زنان بازرگان در حمایت از بانوان کارآفرین تا چه میزان مؤثر بوده است؟
کانون زنان بازرگان با ریاست خانم دکتر مقیمی عزیز و هیئت رئیسه و کمیسیون های مختلفی که دارد توانستـه اعتماد بنفس زنـان بزرگ کارآفرین و صنعتکار و بازرگان ما را چند برابر کند. واقعاً کانون زنان بازرگان ایران و تهران توانسته نقش آفرینی بزرگی در این زمینه داشته باشد. ما گفتگوهـا و ارتباطات بسیـار زیادی را در کمیسیونهای مختلف ایجاد کردیـم و من به عنوان رئیس کمیسیون کارآفرینی کانون زنان بازرگان و خدمتگزار این مجموعه سعی کردیم به کمک خانـم دکتر مقیمی و هیئت رئیسـه کارهایی را انجـام دهیم که در آن زنـان دیده شوند، حتی خود من!.
واقعـاً نیـاز به این است که دنیـا نگاهش و رویکردش را به زنان ایرانی تغییـر دهد. زنان ایرانـی زنانی بسیـار پرتوان، پـرتلاش و تک هستند. کانون زنان بازرگان جایی هست که ما همه بعد از اتمام هر جلسهای، واقعاً با انرژی مضاعف از جلسات خارج می شویم و این برای ما باعث خوشحالی است.
به عنـوان یک فرد موفق و کارآفریـن توصیه شما بـرای بانوانی که تازه در ایـن راه قـدم برمیدارند چیست؟
به عنوان یک فرد کوچک در این راه توصیه من به بانوان این است که با تمام تلاش جلو بروند و نترسند. یک زن بعد از خداونـدِ بزرگ خالق است، مـادر است، خواهـر است، دختـر است و واقعاً می تواند… و همیشه با یاد خداوند بزرگ که هیچ قدرتی بالاتر از قدرت او نیست، کارها را انجام دهید. پتانسیل زنان ایرانی در بحث های کارآفرینی بسیار بالاست و ما باید به آن جایگاه و شایستگی که می خواهیم برسیم.
سخن پایانی
به عنوان سخن پایانی باید بگویم که هرکسی فقط نباید مشغول به کار خودش باشد. مـا یک کارآفرین هستیم و نباید به اطرافمان بی تفاوت باشیم، باید انگیزه کار و کارآفرینی را در دختران و بانوانمان ایجاد کنیم. مـا امثـال خـانـم مـقیمـیها و انصـاریهـا را می خواهیم، واقعاً دختران و زنان ما باید جایگاه ویژهای داشته باشند و بتوانند اسم ایران و ایرانی را بلند کنند. و در انتهـا جـا دارد که از همسـرم، بهترین پشتیبان و همراهم، بینهایت سپاسگذاری کنم و بگویم که این جایگاهی که من امروز در آن قرار دارم را مدیون ایشان هستم.