درسهایی از جنگ توفیقی ۱۲ (11+1) روزه

سیدحمیدرضا قریشی، سردبیر:
آدمی از هر پدیدهای خواه مثبت یا منفی میتواند درس آموزی کند، به این ترتیب که در آینده بتواند مقتضی عمل نموده و از منابع و امکانات خود به طور منطقی استفاده نماید و نیز اهداف و آرمانهایش را به نحو مطلوب محقق نمایند.
در آموزههای دینی ما نیز به این نکته اشاره شده که گذشته چراغ راه آینده است. مواردی که از ۲۳ خرداد تا ۴ تیر ماه برای ما میتواند عبرت باشد به شرح زیر است:
1.محک خوردن روحیه ایثار و از خود گذشتگی نسل بعدی انقلاب اسلامی در مقایسه با رویدادهای اوایل پیروزی انقلاب و جنگ تحمیلی ۸ ساله و نیز تاریخ مصرف داشتن اندیشههای ناب اسلامی و تدابیر امام امت، خمینی بت شکن.
۲. عیارسنجی دشمن از پیشرفتهای نظامی و دفاعی جمهوری اسلامی که در زمان تحریم صورت گرفته بود و برای آنان غیرقابل باور بود و نظام مقدس جمهوری اسلامی هم نیازی به نمایاندن آن قابلیتها نداشت و در حال حاضر هم نیازی به ارائه تمامی آنان ندارد.
۳. روز آمد شدن اعتقاد به قدرت رهبری ولایت فقیه و آگاهی همگان به کارآمدی مدیریت اوضاع توسط شخص اول مملکت اسلامی و نیز تاب آوری نظام، در مقابله با تهدیدات نظام سلطه.
4.پوشالی بودن تهدیدات دشمنان و بی اثر بودن عربدهکشیهای آنان در محافل سیاسی و دیپلماتیک، علی رغم هزینه کردهای گزاف در این زمینه.
۵. لزوم پایش کارگزاران و تصمیم سازان نظام که زمینه دلبستگی به دنیا را دارا میباشند.
۶. سرمایهگذاری بر نهادهای جوشیده از انقلاب اسلامی که اقداماتشان، خارج از الگوریتم تعیین شده نظام سلطه بوده و برای آنان قابل پیشبینی نیست.
و اما وقایع:
1.رژیم صهیونی با خیال خامِ انهدام توانمندیهای هستهای نظامی و اجتماعی ایران وارد میدان شد و با پیکر نیمه جان، به پشت میز مذاکره پناه برد.
۲. عاشورای امسال فقط یادآور کربلا نبود، بلکه مظهر دفاع از وطن شد. شیعه در روز عزای امام حسین (ع) همزمان (با تدبیر فرماندهی معظم کل قوا) عزادار واقعه کربلا و مدافع کشور بود. این ترکیب فرهنگی، سیاسی، وحدتی بیسابقه، میان اسلام و ایرانیت رقم زد.
۳. نمایش انعطاف پذیری موجود در سیستم تصمیمسازی و تصمیم گیری در زمان بحران، در تعیین جانشین و ترمیم نظام فرماندهی عالی جنگ در مدت کمتر از ۹ ساعت.
4.تبدیل سرزمینهای اشغالی به آزمایشگاه اقتدار موشکی جمهوری اسلامی ایران.
۵. تبدیل تاریخ ثبات و امنیت رژیم صهیونی (نقطه عطف) به قبل و بعد از این جنگ.
۶. عدم امکان تکیه به قدرتهای دیگر به دلیل وجود منافع آنان در صحنههای مختلف که متضاد با منافع نظام ارزشمدار جمهوری اسلامی خواهد بود.
7.استفاده دشمن از آسمان کشورهای همسایه بدون اطلاع آنان و یا با اطلاع!!!
۸. سرمایهگذاری دشمنان در رسانهها و استفاده از قدرت نرم برای تاثیرگذاری در روند جنگ.
و اینک درسها:
1.جمهوری اسلامی ایران تنها از مرز خود دفاع نکرد، بلکه دستاوردهایی خلق کرد که با هیچ کمپین تبلیغاتی قابل تکرار نیست.
۲. نبرد اخیر، پیش از آنکه یک درگیری نظامی باشد، یک آزمون تمام عیار برای سنجش اراده، انسجام و توانمندی جمهوری اسلامی ایران بود.
3.فرزندان این سرزمین در نیروهای مسلح اعم از سپاه، ارتش، بسیج و فراجا و …
سایر نهادهای دفاعی:
با شجاعت و هوشمندی، نشان دادند که دشمن در عرصه راهبردی، تاکتیکی و تکنیکی، شکست مطلق خورده است. (و این فرزندان قابل اتکا هستند)
1.پیروزی ملت ایران باید به سکوی جهش تبدیل شود، نه دروازهای برای نفوذ مجدد دشمن.
2.زمان تثبیت پیروزی فرا رسیده است، نه وقت بازی با نسخههای سوختهای مثل مذاکره.
3. دشمن به دنبال تفرقه بود، اما وحدت آورد. به دنبال فروپاشی بود، اما تولد آگاهی خلق کرد.
4.ایران نه در مقام بازمانده بلکه در قامت پیش قراول ایستاده است.
5. ایران امروز، نه اسیر تفرقه است و نه درگیر تقابل سنت و مدرنیته. او حالا در قامت (شیعهای به رنگ وطن) قد برافراشته است، همتبار با سیاوش، همرزم با سلیمانی.
6. آن چه شکل گرفت، واکنش آنی به تجاوز نبود، بلکه این جنگ نقطه عطفی در تاریخ هویتی ایران بود. ترکیبی از میراث کوروش و پیام عاشورا، در مقابل (ملیگرایی شیعی) هویتی که خاک وطن را با ایمان دینی پیوند زده و ایرانی مسلمان را در قامتی مقاوم و انقلابی باز تعریف کرده است.
درس نهایی
چه کسی پیروز شد؟
در جنگ تاکتیک، استراتژی پیروز کسی هست که هدفش محقق شده باشد. هدف جمهوری اسلامی ایران، از (اول انقلاب) نابودی رژیم کودک کش و نابودی زیرساختهای آن و نیز فروپاشی روانی این رژیم بوده است.
اما هدف رژیم صهیونی، (از ابتدای پیدایش منحوس آن) نابودی ایران، نابودی توان موشکی، نابودی زیرساختهای هستهای، نابودی تهدید ایران (تغییر نظام سیاسی) بود.
فقط به یک نمونه اشاره میکنم:
روزنامه انگلیسی زبان نیوعرب در گزارشی اعلام کرد که رژیم اشغالگر قدس، پس از جنگ ۱۲ )11+1( روزه با ایران، با زیان مستقیم تقریبی ۱۲ میلیارد دلاری مواجه شده است. (خسارات را به تفکیک در ۳۱ مورد اعلام کرده است).
امیر دهان، رئیس بخش غرامت اداره مالیاتی این رژیم، روز دوشنبه اعلام کرد که هزینه خسارات وارد شده به اموال در اثر حملات موشکی و پهپادی ایران طی ۱۲ روز گذشته، حدوداً دو برابر مجموع خسارات ناشی از حملات ۷ اکتبر و تمامی 615 روز پس از آن است.