
احمد مولائی، کارشناس اقتصاد بینالملل و مؤسس گروه بینالمللی سما
در شرایط حاضر که اقتصاد جهانی و آزاد ماهیت خود را از دست داده و بیش از پیش کمبود فضاهای اقتصادی منسجم بخوبی حس میشود، باید با آگاهی از تاریخ، افراد خردمند اقوام مختلفی که در پهنه سرتاسر ایران گسترده شده اند را در انتخاب راه صحیح یاری نمود.
این اقوام از بازوان کلیدی امنیتی سرزمینمان ایران محسوب میشوند می توان با تقویت بنیه اقتصادی و ایجاد ساختار و سازمان در درون اقوام مختلف با محوریت های اقتصادی سیاسی فرهنگی و اجتماعی بر اساس موقعیت جغرافیایی و توانمندی های خاص خود *باعث رشد اقتصادی و بهره وری بدون قوانین دست و پاگیر* ایجاد یک سیستم مسئولیت مردم پایه، شرکت های تعاونی و روستایی، ایجاد کمربند جاده ای داخلی و بین المللی با مدل بومی نه غربی و احیای اقتصاد مردمی و جوان سازی شده دنیای متفاوتی را در حوزه اقتصادی تجربه کرد و با اعتماد به این ظرفیت ها و کشف فرصت هایی که هرگز نمی توانستیم تصور کنیم ، به نتایجی دست خواهیم یافت که آنچه هست را با آنچه می تواند باشد را پیوند دهد.
تاریخ سرشار از حکمت است
این اقوام با اراده و پشتکاری که دارند به گونه ای این فضاها را اداره خواهند کرد که گویی می خواهند آینده را تعریف کنند نه آنکه از آن پنهان شوند.
با تقویت این اقوام در سرتاسر ایران در حوزه های مختلف علی الخصوص حوزه اقتصادی ، باعث خواهند شد که رهبران اقتصادی جهان برای حل چالش های تعیین کننده در موارد مدیریت استراتژی، فناوری اطلاعات، تجزیه و تحلیل و ایجاد کریدورهای مختلف و امنیت سایبری به ما مراجعه خواهند کرد و رویکرد منحصر بفرد ما به پشتوانه تقویت اقوام برای تغییر مدیریت و نظم نوین اقتصادی در سطوح مختلف ملی و بین المللی به ساختاردهی، هماهنگی و ایجاد نتایج پایدار کمک می کند.
مزایای ایجاد اقتصاد قومیتی در تسهیل کسب و کار ، تامین زنجیره تولید تا فروش، صدور سریع مجوزات، کسر هزینه های تاسیس، برگشت سریع و امن و رونق تجارت های خرد میباشد.
قطعا در این مسیر با مشکلات و تضادهای داخلی و بین المللی مواجه خواهیم شد. اما با اصلاح قوانین و بروز رسانی شیوه های جدید مقرراتی، تجربه سایر ملل و دستورات رهبری در بیانیه گام دوم میتوان پیش رفت.
چه چیزی ما را متمایز خواهد کرد !؟
۱) یک طرز فکر انقلابی همراه با یک جاه طلبی جسورانه را تعریف میکنیم و به نتایج خارق العاده ای دست می یابیم که دستیابی به اقتدار و پیشرفت اقتصادی در عین وفاداری به ایدئولوژی حاکم را از نو تعریف میکند
۲) نوآوری در ارائه راه حل های یکپارچه و تعریف قابلیت های خود با یک اکوسیستم منتخب از نوآوران پیشرو جهان جهت رسیدن به نتایج بهتر، سریع تر و ماندگارتر می تواند راهگشای آینده و عامل موثر در تصمیم گیری های صحیح در سطوح ملی و فراملی بشمار آید.
۳) یک فرهنگ مشارکتی منحصربفرد در ایجاد یک دیدگاه تازه، اعتماد متقابل و انرژی مسری به عنوان بخش نرم افزاری ورود به ساختار و سازمان هر رابطه ملی و فراملی و تجربه یک حس متفاوت در فضای کار اشتراکی
*به جای اینکه کاری کنیم همه راه ها از ما بگذرد، باید کاری کنیم که همه راه ها به ما ختم شود*