اخبار ایران

ایران سراسر غرق در عزای سیدالشهدا؛ نوای «یا حسین»در کشور طنین انداز شد

همزمان با دهمین روز از ماه محرم، مردم ایران در عزای سید و سالار شهیدان، امام حسین(ع) به سوگ نشسته و مطابق با سنت و آداب گذشتگان، ارادت خود را به سیدالشهدا(ع) نشان می‌دهند.

در دهمین روز از ماه محرم و همزمان با عاشورای حسینی، ایران سراسر عزا و ماتم است.

در نقاط مختلف کشور، عاشقان حسین مطابق سنت و آداب گذشتگان و محل زندگی، عزاداری کرده و ارادت خود را به سالار شهیدان نشان می‌دهند.

شور حسینی در سنندج؛ آئین‌های عاشورایی با حضور پرشور جوانان

همزمان با فرارسیدن عاشورای حسینی، شهر سنندج غرق در ماتم و عزا شد و مراسم دسته روی عزاداری با حضور گسترده و پرشور اقشار مختلف مردم، به ویژه نوجوانان و نوجوانان برگزار شد.

همزمان با فرارسیدن عاشورای حسینی، شهر سنندج غرق در ماتم و عزا شد و مراسم دسته روی عزاداری با حضور گسترده و پرشور اقشار مختلف مردم، به ویژه نوجوانان و نوجوانان برگزار شد، این مراسم که جلوه‌ای از ارادت قلبی مردم کردستان به سید و سالار شهیدان است، با شکوهی خاص و رعایت سنت‌های دیرینه به انجام رسید.

از ساعات ابتدایی صبح یکشنبه پیاده راه فردوسی سنندج شاهد حضور دسته‌های عزاداری بود که با نظمی مثال‌زدنی در حرکت بودند، در این میان، حضور پررنگ نوجوانان و جوانان در کنار دانشجویان، نکته قابل توجهی بود که نشان از انتقال این آئین‌های مذهبی به نسل‌های جدید و حفظ اصالت آنها دارد، این نسل پویا و پرانرژی، دوشادوش بزرگترها به عزاداری پرداختند و شور حسینی را در دل شهر زنده نگاه داشتند.

شور حسینی در سنندج؛ آئین‌های عاشورایی با حضور پرشور جوانان

برپایی ایستگاه‌های صلواتی در مسیر حرکت دسته‌ها، از دیگر برنامه‌های این مراسم است، این ایستگاه‌ها با توزیع نذورات، پذیرای عزاداران هستند و فضای معنوی ویژه‌ای را ایجاد کرده‌اند.

نوای حزن‌انگیز مدیحه‌سرایی مداحان اهل بیت (ع) نیز به گوش می‌رسد که با اشعار سوزناک خود، دل‌های عزاداران را به کربلا پیوند می‌زد و اشک ماتم را بر چشمانشان جاری می‌سازد.

صدای طبل‌زنی جوانان، ریتمی هماهنگ با نوای مداحان و سینه‌زنی عزاداران ایجاد کرده است، این نوای کوبنده، فضایی پرشور و حماسی به مراسم بخشیده و حمایت از اوج ارادت جوانان به امام حسین (ع) دارد.

در کنار همه این جلوه‌ها، گل‌گیران تعدادی از جوانان عزادار که سر و صورت خود را به گل آغشته کرده بودند، بیانگر عمق ارادت آنها به سالار شهیدان و حفظ سنت‌های اصیل این روز بود.

شور حسینی در سنندج؛ آئین‌های عاشورایی با حضور پرشور جوانان

این آئین سنتی، یادآور سختی‌ها و مصائب کربلا است و حس همدردی با اهل بیت (ع) را در وجود عزاداران شعله‌ور می‌سازد.

مراسم دسته روی عاشورای حسینی در سنندج، نمونه‌ای برجسته از همبستگی مذهبی و حفظ آئین‌های سنتی است که هر ساله با شوری تازه برگزار می‌شود.

مراسم عزاداری عاشورا در قزوین با حضور پرشور مردم

مراسم عزاداری عاشورا در قزوین با حضور پرشور مردم

عزاداری عاشورا در قزوین با حضور پرشور مردم در سطح شهر قزوین مخصوصاً آستان مقدس امامزاده حسین (س) در حال برگزاری است.

گیلان سراسر حسینیه شد؛ طنین نوای «لبیک یا حسین» در دیار میرزا

به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با روز عاشورای حسینی مردم استان گیلان با حضور گسترده در هیئت‌ها، مساجد و تکایا ارادت خود را به امام حسین (ع) و یاران باوفایش در قالب دسته‌جات عزاداری و نوحه‌خوانی به نمایش گذاشتند.

حضور گسترده مردم در دسته‌جات عزاداری از ساعات ابتدایی روز عاشورا، کوچه‌ها و خیابان‌های شهرها و روستاهای گیلان شاهد حضور پرشور عزاداران حسینی بود.

مردم با پوشیدن لباس‌های سیاه، در دسته‌جات سینه‌زنی، زنجیرزنی و تعزیه‌خوانی شرکت کردند و با نواهای حزین، اشک ماتم ریختند.

گیلان سراسر حسینیه شد؛ طنین نوای «لبیک یا حسین» در دیار میرزا

دسته‌جات مذهبی با حرکت در مسیرهای مختلف شهر مراسم سوگواری عاشورا را به شیوه‌ای باشکوه برگزار کردند و همچنان تا شامگاه یکشنبه ادامه دارد.

سنت‌های نذری و تعزیه‌خوانی برپایی ایستگاه‌های صلواتی در مسیر دسته‌جات، توزیع غذای نذری و اجرای تعزیه و مقتل خوانی از رسوم همیشگی مردم گیلان در ایام محرم است که امسال نیز با شور و شکوه ویژه‌ای برگزار شد.

گیلان، دیاری که میرزا کوچک جنگلی را در دل خود جای داده هر ساله در ایام محرم به حسینیه‌ای بزرگ بدل می‌شود.

«گِل مالی» روایتی از عمق و اندوه عاشورا

«گِل مالی» روایتی از عمق و اندوه عاشورا

«عاشورا» عمیق‌ترین واژه تاریخ است آنگاه‌که سپاه عشق سر و جان می‌دهد؛ «عاشورا» شور عشق است و مردمی در این‌سو سرمست از عشق و ارادت به امام حسین (ع) به گِل می‌افتند و سینه می‌زنند و زمین و زمان را در غم از دست دادن سیدالشهدا (ع) غرق در ماتم می‌کنند.

آئین‌های سنتی روز عاشورا روایت گر عاشقانه‌ای حزن‌انگیز از مردمان لرستان است، عاشقانه‌ای که سرتاپای اهالی این دیار را در خاک و «گِل» فروبرده تا هر عزاداری زمزمه کند: آب حیات من است خاک سر کوی تو.

روایت این عاشقانه از روزها قبل از عاشورا شروع‌شده است، از ایامی که همه‌چیز مهیای عرض ارادتی دیگر می‌شود. خیمه‌ها در شهر پا می‌گیرد؛ دیوارها و خیابان‌ها سیاه‌پوش می‌شوند و نوحه‌های محلی تا روستاهای دورافتاده ضجه می‌زنند.

لرستان میزبان خاکی‌ترین آئین عاشورایی

همه این مقدمه‌چینی‌ها برای آئینی است که روز عاشورا لرستان را به اوج می‌برد؛ شاید بتوان نامش را خاکی‌ترین آئین عاشورایی نهاد چراکه این سنت دیرینه از اوج اخلاص و ارادت مردم این دیار برخاسته است، ارادتی که تمامی ندارد و هرروز عمیق‌تر و خالصانه‌تر می‌شود.

آئین صبح طلوع و شمع گردانی در مازندران

آئین صبح طلوع و شمع گردانی در مازندران

از آئین‌های معروفی که از دیرباز در مازندران برگزار می‌شود، آئین صبح رو سیاه، صبح صادق یا صبح زارزاره است، که هرساله صبح عاشورا پیش از برآمدن آفتاب در برخی از مناطق استان برگزار می‌شود.

این آئین که در روستاها و در برخی شهرهای مازندران پس از نماز صبح روز عاشورا و پیش از بر آمدن آفتاب برگزار می‌شود. مرثیه معروف این آئین، شماتت خورشید است که چرا طلوع می‌کنی؛ در حالی که قرار است امروز حسین (ع) و فرزندانش به شهادت برسند:

«ای صبح روسیاه، ز چه می‌شوی سفید

امروز حسین فاطمه اینجا شود شهید»

مردم از صبح با ناله و زاری به طلوع صبح می‌گویند که چگونه طلوع می‌کنی وقتی امروز حسین (ع) شهید می‌شود.

قرائت مرثیه‌ها و نوحه‌ها به یاد عاشورای سال ۶۱ هجری قمری از طلوع فجر و آغاز روز، اندوه‌بار و سوزناک است چراکه در ظهر چنین روزی سرور آزادگان جهان در بیابان کربلا به شهادت رسیده است.

این آئین تا برآمدن آفتاب ادامه دارد و آن‌گاه سوگواران جهت صرف صبحانه به خانه‌ها یا تکایای گوناگون می‌روند و پس از آن خود را آماده انجام آئین ظهر عاشورا می‌کنند.‏

منبع: خبرگزاری مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا