یادداشت

دین، اقتصاد، امنیت

حجت الاسلام والمسلمین نعمت اله بیرانوند

 

در طول تاریخ بشریت انسانها با قواعد، قانون، دین و مذهبهای مختلفی زندگی کردند و در سراسر حیات بشری انسان برای رسیدن به تکامل تلاش های فراوانی داشته است. حکومتهای مختلف دینی از حضرت آدم تا نوح نبی الله تا داوود و سلیمان نبی تا حضرت ادریس (ع) و یوسف پیامبر و در نهایت پایان و تکامل تمام ادیان توسط حضرت ختمی مرتبت حضرت رسول اکرم (ص) رقم خورد. دینی که پیامبر آن یک فردی امین و تاجری موفق بود. دیدگاه اسلام و علمای راستین اساسهای مختلفی دارد که در بحث دیدگاههای امروزی در جمهوری اسلامی ایران از مهمترین اساسهای دین، دین و دنیای مردم می باشد.

صدای سما

از دیدگاه تمام بشریت، بهترین دین و تکاملی ترین دین آن است که دنیا و آخریت مردم را بسازد و به تعبیر راحت تر هم مادیات و هم معنویات را پوشش بدهد و به معنای کامل برساند.

اگر بخواهیم مروری بر نفوذ، در طول تاریخ و اخص در چند دهه گذشته، جریانات ضد اسلامی، راه ساده زیستی را با فقر متزمج کردند و به نوعی ساده زیستن را همراه با فقر، کردند و سعی داشتند ملت مسلمان، اخص پیروان علی ابن ابی طالب (ع) را از لحاظ اقتصادی و توانایی، به انزوا کشیده و به نوعی آنها را تضعیف کنند.

در صورتی که پیامبر (ص) تاجر بودند و امام علی (ع) نخلهای فراوان کاشتند و امام حسین (ع) کارهای اقتصادی زیادی را انجام میدادند، منجمله در تجارت که در تجارت پارچه ایشان بسیار معروف بودند و یکی از پایه های حکومت، اقتصاد است.

در ادیان مختلف و حتی مکاتب غیرالهی، انسان بر اساس ذات مشترک، دوست دارد رفاه، آسایش، حق طلبی و اقتصاد پویا داشته باشد . ادیان به معنای عامه، ریشه در تفکرات الهی دارد، ولی در مکاتب، ممکن است، غیرالهی هم باشد.

در کل چه در ادیان و چه در مکاتب و به معنای تمام، انسانها در فطرت مشترک هستند و اوصاف مختلفی در فطرت تمام نوع بشر، مشترک است.

یک نمونه از این اوصاف، میل به دنیا و اقتصاد است. ما به طور خاص در دین اسلام دو بحث داریم، حلال و حرام. در کل عالم، این حلال و حرام، به بایدها و نبایدها تقسیم میشود. در قاره آمریکا تا اروپا تا آسیا همه، ما قانونی از بایدها و نبایدها داریم که ما در اسلام به بایدها، حلال و به نبایدها، حرام میگوییم و به تجمیع این بایدها و نبایدها در شرق و غرب، حقوق شهروندی و در اسلام حقّ الناس میگویند.

دنیای اقتصاد، برای خود، در تمام عالم خاکی بایدها و نبایدها دارد. حلال و حرامها دارد. آنچه به طور کلی در اسلام ضرر باشد، حرام است و در واقع به معنای جهانی، یک نباید است. پس آنچه که به اقتصاد ما ضربه میزند یک نباید است و یک حرام است.

امنیت و اقتصاد

 

آنچه که حکومتها برای آن، برای دوام و بقاء نیاز دارند، اقتصاد است. اقتصاد خوب، یک اساس مهم در نظامهای مختلف جهانی است. اگر مردم و ملت یک جامعه، فعال در حوزه اقتصاد و تجارت نباشند کشور دچار ضعف امنیتی و مدیریتی میشود. به همین دلیل ما کشورهای اقتصادی را همیشه به صورت پایدار و ایمن میبینیم. در سرمایه گذاری، اشخاص اقتصادی، امنیت اقتصادی را مهمترین اصل خود قرار میدهند که در شماره آتی به آن خواهیم پرداخت.

آنچه که امروز در جهان در حال اتفاق افتادن است این است که اسرائیل تاکنون برای اقتصادسازی، یک جامعه ایمن داشته است. ایران نیز در این سالها بر روی توان نظامی خود و بر روی بسترسازی امنیت اقتصادی، فعالیت داشته است. به همین دلیل امروز با تواناییهای موشکی و دفاعی، ضرباتی به اسرائیل وارد کرده ایم که به معنای واقعی، تحلیل و توان اقتصادی اسرائیل و رژیم صهیونیستی را در پی خواهد داشت.

قطعاً پس از شکست اسرائیل توسط ایران، در حوزه اقتصاد، بسترسازی جهانی برای ایران ایجاد میشود که تمام جهان به دلیل امنیت و بازدارندگی که در جمهوری اسلامی ایران وجود دارد، به آن هجوم خواهند آورد. درهمینجاست که ارزش ریال و ارزش اقتصادی ما بالا میرود و در مقابل، این قضیه برای اسرائیل افول پیدا میکند.

به واسطه شرایطی که تمام دنیا به محوریت اسرائیل و رژیم صهیونی برای ایران ایجاد میکنند، ایران مقتدرانه در مقابل آنها پیروز خواهد شد و انشاءالله این ارمغان را به مردم عزیزمان خواهیم داد که ارتقاء امنیت اقتصادی و در نتیجه ترفیع و پویایی اقتصاد ایران را خواهیم داشت.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا