تحولات اوکراین| پوتین به ترامپ: به اهداف خود دست خواهیم یافت
وعده ترامپ درباره ادامه کمک نظامی به کییف، قصد آلمان برای خرید موشکهای پاتریوت برای اوکراین، درخواست از کشورهای اروپایی برای حمایت فعالتر از کییف و تأکید چین بر اهمیت پیروزی روسیه در مناقشه اوکراین، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

به گزارش پایگاه خبری صدای سما؛ ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز گذشته، پنجشنبه، در جریان گفتگوی تلفنی خود با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا که تقریباً یک ساعت بهطول انجامید، از قصد مسکو برای از بین بردن علل بحران اوکراین و عدم عقبنشینی از اهداف تعیینشده برای عملیات ویژه نظامی خبر داد.
یوری اوشاکوف، دستیار رئیس جمهور روسیه با اشاره به این موضوع، توضیح داد: «رئیس جمهور پوتین تأکید کرد که روسیه به اهداف خود در اوکراین، یعنی از بین بردن علل ریشهای شناختهشدهای که منجر به وضعیت فعلی و رویارویی نظامی در این کشور شده است، دست خواهد یافت و مسکو از این اهداف عقبنشینی نخواهد کرد.»
بهگفته وی، ولادیمیر پوتین همچنین به ترامپ در خصوص آمادگی روسیه برای برگزاری مرحله سوم مذاکرات برای حلوفصل اوضاع اوکراین اطمینان داد. اوشاکوف افزود: «رئیس جمهور به همتای آمریکایی خود اطمینان داد که ما آماده ادامه روند مذاکرات، یعنی آماده برگزاری دور بعدی، یعنی دور سوم، هستیم.»
دستیار پوتین یادآور شد که در جریان یک مکالمه تلفنی، رؤسای جمهور روسیه و آمریکا در خصوص محتوای دور جدید مذاکرات احتمالی در استانبول و موضوع توقف ارسال تسلیحات آمریکایی به کییف صحبتی نکردند. بهگفته وی، ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ همچنین به موضوع امکان انجام ملاقات حضوری با یکدیگر نپرداختند.
اوشاکوف افزود؛ پوتین روز استقلال آمریکا را به ترامپ تبریک گفت و به سهم روسیه در توسعه استقلال آمریکا اشاره کرد. طرفین توافق کردند که تماسهای خود را حفظ کنند و در صورت لزوم آماده ازسرگیری ارتباط در هر زمان هستند.
ترامپ از عدم پیشرفت در خصوص اوکراین ناراضی است
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، شب گذشته، پنجشنبه، در پایگاه مشترک اندروز در نزدیکی واشنگتن، از این مسئله شکایت کرد که در تماس تلفنی خود با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، هیچ پیشرفتی در خصوص حل و فصل درگیری اوکراین نداشته است.
رئیس جمهور ترامپ در جمع خبرنگاران در این پایگاه یادآور شد: «ما با پوتین گفتگو داشتیم. در طول این مکالمه نسبتاً طولانی، در مورد چیزهای زیادی، از جمله ایران، صحبت کردیم. ما همچنین در خصوص درگیری در اوکراین گفتگو کردیم و من از نتیجه آن راضی نیستم.”
ترامپ در پاسخ به سوالی در مورد پیشرفت احتمالی در رابطه با مناقشه اوکراین،تاکید کرد که هیچ پیشرفتی حاصل نشده است.
ترامپ ارائه کمک نظامی به اوکراین را تأیید کرد
رئیس جمهور آمریکا همچنین در جمع خبرنگاران در پایگاه نظامی اندروز، اعلام کرد که کاخ سفید همچنان به ارائه کمکهای نظامی به کیف ادامه میدهد و در عین حال مراقب منابع خود نیز خواهد بود.
دونالد ترامپ در پاسخ به سئوالی در این باره گفت: «ما سلاح ارائه میدهیم، بله. البته سلاحهای زیادی به آنها دادهایم. ما سلاح تأمین میکنیم، با آنها کار میکنیم و سعی میکنیم به آنها کمک کنیم. اما این کار به این سادگی نیست.»
وی با یادآوری اینکه جو بایدن با دادن سلاح به آنها، کشور ما را ویران کرده است، افزود که قبل از دادن سلاح به دیگران، ایالات متحده باید مطمئن شود که خود کشور در صورت لزوم سلاح کافی برای دفاع از در اختیار خواهد داشت.
بیلد: آمادگی آلمان برای خرید پاتریوت و موشکهای مورد نیاز آنها برای کییف
روزنامه “بیلد” در گزارشی نوشته است که دولت آلمان در بحبوحه کاهش کمکهای تسلیحاتی آمریکا، احتمال تأمین مالی تحویل سامانههای دفاع هوایی پاتریوت به اوکراین را بررسی میکند.
همانطور که بیلد مینویسد، مقامات آلمانی نگران تعلیق کمکهای نظامی آمریکا به کییف هستند، بنابراین به دنبال راههایی برای جبران کمبود سلاح، به ویژه موشکهای مورد نیاز سامانههای پاتریوت در ارتش اوکراین هستند. به گفته منابع این نشریه، برلین منتظر رضایت پنتاگون برای انتقال دو سامانه پاتریوت به کییف است که آلمان آماده تأمین مالی آن است.
این درخواست چندین هفته است که در ایالات متحده در دست بررسی است. پیش از این، طرف اوکراینی به طور مستقل در مورد خرید پاتریوت به آمریکاییها مراجعه کرد، اما با مخالفت آنها مواجه شد و پس از آن برای دریافت حمایت به برلین روی آورد. دولت آلمان بیم آن دارد که درخواست آنها نیز توسط دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، رد شود.
در جلسه کابینه آلمان در روز چهارشنبه، وضعیت تعلیق تأمین سلاح و مهمات به اوکراین مورد بحث قرار گرفت و شرکتکنندگان به این نتیجه رسیدند که جبران کامل کمکهای آمریکا غیرممکن است.
فون در لاین: کشورهای اتحادیه اروپا باید در خرید سلاح برای اوکراین فعالتر باشند
اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا روز گذشته، پنجشنبه، اعلام کرد که قطع عرضه سلاح به کییف توسط ایالات متحده، دلیلی کافی است تا کشورهای اتحادیه اروپا فعالانهتر از اوکراین با تامین تسلیحاتی حمایت کنند.
فون در لاین گفت: «تصمیم ایالات متحده، سیگنال روشنی برای کشورهای اتحادیه اروپا در خصوص لزوم افزایش عرضه سلاح در اروپا است.»
به عقیده او، کشورهای اتحادیه اروپا برای این منظور باید وامهای نظامی بگیرند و خریدهای مشترک تسلیحاتی را تحت کنترل کمیسیون اروپا انجام دهند.
مته فردریکسن، نخست وزیر دانمارک تأکید کرد که اگر تصمیم ایالات متحده برای توقف عرضه سلاح جدی باشد، این یک شکست جدی برای اوکراین، اروپا و ناتو خواهد بود.
پنتاگون عرضه موشک به اوکراین را به حالت تعلیق درآورده است. این تصمیم بر موشکهای سامانههای موشکی ضدهوایی پاتریوت و سامانههای دفاع هوایی قابل حمل توسط نفر استینگر تأثیر گذاشت.
وانگ یی به کالاس: پیروزی روسیه در درگیری اوکراین برای چین اهمیت دارد
وانگ یی، وزیر امور خارجه جمهوری خلق چین، در گفتگو با کایا کالاس، رئیس دیپلماسی اروپا، به اهمیت پیروزی روسیه در درگیری اوکراین برای این کشور اشاره کرد، زیرا، به گفته وی، در غیر این صورت توجه ایالات متحده میتواند به سمت پکن معطوف شود.
روزنامه ساووت چاینا مورنینگ پست با استناد به منابع خبری خود در این باره نوشت: «وانگ یی روز چهارشنبه به دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا گفت که پکن نمیتواند شکست روسیه در درگیری اوکراین را تحمل کند، زیرا میترسد که ایالات متحده پس از آن تمام توجه خود را به سمت چین معطوف کند.»
طبق اطلاعات این نشریه، درگیری اوکراین در حال حاضر یکی از منابع اصلی اختلاف بین چین و اتحادیه اروپا است که پکن را به اتهام تأمین کالاهای دو منظوره به طرف روسی متهم میکند. در طول این مذاکرات، وانگ یی تمام اتهامات علیه کشورش را رد کرده و بار دیگر مواضع صلحجویانه چین در قبال مناقشه اوکراین را تشریح کرد که به گفته وی، مسکو و کییف را شرکای پکن میداند.
ترکیه و بلژیک به ائتلاف خرید پهپاد برای اوکراین پیوستند
کمیته ائتلاف بینالمللی پهپاد از پیوستن بلژیک و ترکیه به این سازمان به رهبری لتونی و بریتانیا حمایت کرد. این خبر پس از نشست این کمیته در ریگا در وبسایت وزارت دفاع جمهوری لتونی گزارش شد.
آندریس اسپرودز، وزیر دفاع لتونی در این باره گفت: «پیوستن متحدان جدید به ائتلاف به ما این امکان را میدهد که پشتیبانی بسیار مورد نیاز اوکراین را به شیوهای هدفمندتر و مؤثرتر ارائه دهیم.»
بدین ترتیب، ائتلاف بینالمللی پهپادها اکنون شامل 20 کشور است – لتونی، بریتانیا، استرالیا، جمهوری چک، بلژیک، دانمارک، فرانسه، ایتالیا، استونی، نیوزیلند، کانادا، لیتوانی، لوکزامبورگ، هلند، نروژ، ترکیه، لهستان، آلمان، سوئد و البته اوکراین است.
بودجه مورد نیاز برای خرید فناوریهای بدون سرنشین برای اوکراین و همچنین حمایت از کشورهای عضو ائتلاف استفاده میشود. شرکتکنندگان در این نشست متعهد شدند که در سال 2025، 2.75 میلیارد یورو برای حمایت از اوکراین اختصاص دهند.
مارک روته، دبیرکل ناتو پیش از این اعتراف کرد که اوکراین در کوتاهمدت بدون حمایت کامل کشورهای غربی قادر به ادامه کار نخواهد بود. او از این مسئله ابراز نگرانی کرد که ایالات متحده در حال کاهش کمکهای نظامی به کییف است.
اوربان به بیفایده بودن حملات اوکراین به مجارستان اشاره کرد
ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان به این مسئله اشاره کرد که اخیراً، اوکراین به دلیل امتناع بوداپست از حمایت از عضویت این کشور در اتحادیه اروپا، به طور فزایندهای به مجارستان حمله کرده است، اما بوداپست در موقعیتی است که میتواند خودش تصمیم بگیرد به چه چیزی رأی دهد.
او در صفحه فیسبوک خود نوشت: «اوکراینیها به دلیل اینکه ما مانع از پیوستن آنها به اتحادیه اروپا شدیم، بیشتر و بیشتر به مجارستان حمله میکنند.» به گفته اوربان، طرف اوکراینی باید درک کند که بوداپست به دلایل اساسی و استراتژیک از عضویت این کشور در اتحادیه حمایت نمیکند.
نخست وزیر مجارستان در پایان گفت: «کییف باید بپذیرد که نمیتواند به مردم مجارستان بگوید که چگونه فکر کنند!»
توضیح کرملین درباره روند توافق بر سر تاریخ مذاکرات بین روسیه و اوکراین
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز گذشته در یک نشست مطبوعاتی تاکید کرد که دو طرف روسی و اوکراینی باید مراحل توافقات دور جدید مذاکرات را تکمیل کنند و سپس در خصوص تاریخ جدید مذاکرات توافق شود.
پسکوف گفت: “هیچ مانعی برای ادامه مذاکرات وجود ندارد، فقط باید تمام مراحل مورد توافق تکمیل شود. هر طرف منتظر پیشنهاد در مورد تاریخها است.” او اینگونه به این سئوال پاسخ داد که چرا تاریخ دور جدید مذاکرات در استانبول هنوز تصویب نشده است.
پسکوف چند روز قبل این واقعیت را مورد توجه قرار داده بود که مسکو منتظر دور سوم مذاکرات بین روسیه و اوکراین است و روند مذاکرات تا حد زیادی به موضع مقامات کییف بستگی دارد.
درخواست پیروی از تصمیم آمریکا در عدم ارسال سلاح به کییف در فرانسه
فلوریان فیلیپو، سیاستمدار برجسته فرانسوی و رهبر حزب میهن پرستان این کشور ابراز عقیده کرد که فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی نیز باید به پیروی از دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، ارسال سلاح به اوکراین را متوقف کنند.
او در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: «بیایید از تصمیم ترامپ برای پایان دادن به تمامی حمایتهای نظامی و مالی از اوکراین استفاده کرده و صلح برقرار کنیم!»
این سیاستمدار به سطح بالای فساد در دولت اوکراین اشاره و تأکید کرد که بخش قابل توجهی از کمکهای غرب صرف این میشود که مقامات کییف «بتوانند ویلاها و خودروهای لوکسی در سراسر جهان بخرند.»
آمریکا تنها اوکراین را از اولویت در کمکهای نظامی محروم نکرده است
شبکه تلویزیونی CBS آمریکا به نقل از یک مقام کاخ سفید گزارش داده که دولت ایالات متحده نه تنها اوکراین را از اولویت در دریافت کمکهای نظامی محروم کرده، بلکه تعدادی از کشورهای دیگر که دریافت کننده تسلیحات آمریکایی بودند را نیز از چنین اولویتی محروم کرده است.
طبق این اطلاعات، یک مقام کاخ سفید که نامش فاش نشده گفته است که برخی از کشورهای دیگر نیز «در طبقهبندی مجدد» قرار گرفتهاند، یعنی از اولویت در دریافت سلاح و مهمات از ایالات متحده محروم شدهاند.»
این منبع خبری مشخص نکرد که کدام کشورها دچار درگیری بودهاند و تا چه مدت سلاحهای آمریکایی دریافت نخواهند کرد.
به عقیده دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین توقف تحویل سلاح به کییف نه تنها به معنای کمبود مهمات در ایالات متحده است، بلکه امیدهایی را برای پایان سریعتر درگیریها در اوکراین نیز به همراه دارد.
منبع: تسنیم