اخبار جهان

فارین‌پالیسی: قمار متهورانه نتانیاهو علیه ایران شکست خورد

نشریه فارین‌پالیسی در گزارشی نوشت که به‌رغم ادعاها درباره موفقیت‌آمیز بودن حملات رژیم صهیونیستی علیه ایران، اسرائیل در این جنگ موفق به دستیابی به اهدافش نشد.

به گزارش پایگاه خبری صدای سما؛ نشریه فارین پالیسی در گزارشی به جنگ ۱۲ روزه بین ایران و اسرائیل پرداخت و نوشت که به‌رغم ادعاها، تل‌آویو در تحقق اهدافش موفق نبوده است.

فارین پالیسی نوشت: ۱۲ روز جنگ بین اسرائیل و ایران، زنجیره‌ای از ویرانی برای هر دو طرف بر جا گذاشت اما روشن‌ترین نکته آن این است؛ «قمار جسورانه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر (اسرائیل) شکست خورد.»

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: به‌رغم آغاز یکی از متهورانه‌ترین حملات نظامی تاریخ اسرائیل، جنگ کوتاه و تنبیه‌کننده و در نهایت نیز در تحقق اهداف اعلامی ناکام بود.

به نوشته این نشریه، شمار قربانیان نیز بالا بوده است. از طرف ایران دست کم ۶۱۰ نفر شامل ۴۹ زن و ۱۳ کودک و پنج تن از کادر درمان جان باختند (به شهادت رسیدند) و چهار هزار و ۷۴۶ نفر نیز زخمی شدند.

به ادعای فارین‌پالیسی، در سوی دیگر، در اسرائیل نیز موشک‌ها و پهپادهای ایرانی، دست کم ۲۸ نفر را کشت، بیش از سه هزار و ۲۰۰ تن را زخمی و بالغ بر ۹ هزار نفر را نیز بی‌خانمان کرد.

فارین پالیسی نوشت: به‌رغم وعده نتانیاهو برای از بین بردن برنامه موشکی و هسته‌ای ایران و امیدواری در لفافه او برای تغییر رژیم در ایران، تهران به سرعت پاسخ داد. موشک‌ها به شهرها و اهداف راهبردی اسرائیل شلیک شدند. سپس آمریکا با بمباران تأسیسات هسته‌ای ایران، به جنگ ملحق شد و تهران نیز با حمله به پایگاه هوایی العدید قطر که جزو دارایی‌های نظامی آمریکا در منطقه محسوب می‌شود، به تشدید جنگ دامن زد و واشنگتن را بیش از پیش وارد بحران کرد. حمله به العدید به‌رغم مختصر و محدود بودن، پیامی هدفمند را مخابره کرد؛ «ایران قادر است آتش معرکه را ورای مرزهایش شعله‌ور کند و هزینه‌ساز باشد.»

به ادعای فارین‌پالیسی، در اینکه اسرائیل به موفقیت‌های تاکتیکی چشمگیری دست یافته است، شکی وجود ندارد اما اهداف راهبردی به مراتب چشمگیرتر و تاثیرگذارتر هستند. براساس شواهد موجود، اهداف اصلی نتانیاهو یعنی تضعیف بازدارندگی و به عقب‌راندن معنادار عناصر برنامه هسته‌ای ایران که بزرگ‌ترین خطر اشاعه را در بردارد، همچنان برآورده نشده است.

این نشریه تاکید کرد: این جنگ ورای میدان نبرد، پیامدهای چشمگیر اجتماعی و سیاسی را در داخل ایران به همراه داشت و به‌جای آنکه جرقه فروپاشی رژیم را بزند، به خروش عینی احساسات ملی‌گرایانه منجر شد. برای جامعه‌ای که مشکلات اقتصادی در آن شکاف ایجاد کرده است، جنگ به یک لحظه «اتحاد» بدل شد.

منبع: خبرگزاری مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا