یادداشت

آمادگی بازار سرمایه برای بـازگشت دوبـاره بـه مـدار صـعـود …

دکتر سید محسن میرصدری، رئیس کمیسیون کسب و کارهای نوین و دانش بنیان اتاق ایران:

بهره‌گیری از ابزارها و اهرم‌های حمایتـی برای حفظ و حراست از این بازارها، صیانت از سرمایه‌های خرد و کلان از طریق مدیریت هوشمندانه بازار پیش از سلب اعتماد عمومی یا فرار سرمایه حائز اهمیت بوده که این امر به عنوان اولویت‌ دولت‌ جدید تلقی می‌شوند. با روی کار آمدن رئیس جمهور منتخب و هیات دولت، میزان اهمیت و تأکید بر نقش مردم و فعالان اقتصادی در عرصه اقتصاد، ضرورت توجه به امنیت، شفافیت اقتصـادی و کسب اعتمـاد جامعـه بیش از گـذشتـه احساس خواهد شد.

پایگاه خبری سما

تعمیـق بـازار سرمـایه بعنـوان منبع تـأمین مـالی شـرکت‌ها و بنگـاه‌های اقتصـادی، رشـد اقتصـادی دولت‌ها را تضمیـن کرده و با هدایت منابع مالی از بخش‌های غیر مولد جامعه به بخش‌های تولیدی، ضمن رفع بسیاری از معضلات دولت از جمله بیکاری، تورم، کسـری بودجه و کنترل نقدینگی، سطح رفاه اجتماعی ارتقاء می‌یابد. سرمایه‌گذاران در صورتی اقدام به سرمایه‌گذاری در بازار می‌کنند که با ریسک کمتری مواجه باشند، در غیـر اینصـورت شـاهـد کاهـش مشـارکت و عـدم سرمایه‌گذاری آنها خواهیم بود.

سرمایـه‌گذاران از درجـه ریسک‌پذیـری متفـاوتی برخوردارنـد که تشکیل دهنـده بخش زیادی از این افراد، مالکان و سهامداران خرد هستند. حمایت و صیانت از حقوق سرمایه‌گذاران به خصوص مالکان خرد که از ظرفیت بالقوه سرمایه‌گذاری‌های کلان‌ در آینده برخوردارند، می‌تواند دارای نقش مهم و اساسی در توسعه، توانمندسازی بازار سرمایه و در نتیجه تحقق شعار اقتصاد مردمی باشد.

معضل تأمین مالی واحدهای تولیدی از سیستم بانکی در شرایـط فعلی، تامین سرمایه و نقدینگـی از اصلی‌ترین چالششرکت‌ها بوده که در این زمینه دریـافت تسهیلات در بسیاری از موارد به دلیل نرخ بهره بالای آن و مشکلات تأمین وثایق، راه حل مناسبی برای شرکت‌ها (بالاخص شرکت‌های دانش‌بنیان، نوین و خلاق) جهت تأمین سرمایه و نقدینگی موردنیاز محسوب نمی‌شود. بهره‌گیری از ظرفیت‌های بازار سرمایه و انواع ابزارهای آن اعم از انواع ابزارهای تأمین مالی بلندمدت، انواع ابزارهای مدیریت دارایی، انواع ابزارهای ویژه مدیریت خطر که همگی در جهت کاهش ریسک نوسانات بازار در نظر گرفته شده، بسیار راهگشا خواهد بود.

از سـوی دیگر دولت نیز با استفـاده از ابزارهای مـدیریتی جهت کنترل رفتـارهای هیجانی سرمـایه‌گذاران ناآشنـا، فاقـد کنترل و استفاده بهینـه از ظرفیت‌های آموزشی و مشـاوره‌ای از نهادهای ذیربط و مواردی از این دست، بیشترین کمک را جهت تحقق این شعار خواهد کرد. بازار سرمایه، نشانگر رونق یا رکود اقتصادی در شرایطی که بازار سرمایه در هر کشوری یکی از نمادهای رونق اقتصادی یا رکـود آن است، سیاست‌های رسمـی اعلامی دولت، تشویق دولتمردان و در رأس آن رئیس جمهـوری، نقش اصلی را بـرای تصمیم ورود، حضـور و مانـدگاری مردم در ایـن بازار ایفـا می‌کند. اکنون ما در شرایطی قرار داریم که فرهنگ غالب، بهبود زندگی ناشـی از سرمایه‌گذاری را در بطـن خود دارد، از سـوی دیگـر در سال‌های اخیر تلاش‌هایی از سوی دولتمردان برای تشویق به ورود مردم و ماندگاری در بازار سرمایه انجام شده است.

تشویق مردم به حضـور در بازار سرمایه، ضرورت پذیرش ریسک ورود به این بازار و عدم راهنمایی کامل آنها در مواجهه با نوسانات بـازار و افت و خیزهای بعضاً شدیـد آن، هرج و مرج، بی‌اعتمـادی مـردم و شبهاتـی در خصوص دخـالت دولت در بـورس را ایجـاد کرده است. آگاهی بخشی هرچه بیشتـر روش‌های سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی و بکارگیری ابزارهای موجود جهت تسهیل حضـور شرکت‌ها به خصوص شرکت‌های دانش بنیان در بازار سرمایه، بازار نوآفرین، گستـرش فرهنـگ بـورس و سرمـایـه‌گذاری در میـان مـردم و بهره‌گیری از ظرفیت‌های آموزشی و مشاوره‌ای، موضوعی است که از دولت پیشرو و رئیس جمهوری منتخب مورد انتظار است.

هلدینگ بین المللی سما

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا