وزیر نیرو بیان کرد اجرای بیش از ۳۰۰ نیروگاه تجدیدپذیر در کشور
به بیان وزیر نیرو، در حال حاضر بیش از ۳۰۰نیروگاه تجدیدپذیر در کشور در حال اجراست که بالغ بر ۸هزار و ۴۰۰مگاوات ظرفیت را در اختیار کشور قرار میدهند.
به گزارش «ایسنا»، علیاکبر محرابیان دوشنبه ۲۸خردادماه در مراسم افتتاح بهروزترین و بزرگترین خط تولید پنل خورشیدی کشور در خمین با ظرفیت ۱۸۰۰مگاوات در سال و افتتاح همزمان ۱۲نیروگاه تجدیدپذیر با ظرفیت ۷۰مگاوات در هفتاستان کشور، تامین انرژی را حیاتیترین عنصر رفاه و پیشرفت و مهمترین عامل رشد اقتصادی کشور دانست و گفت: این موضوع از مهمترین ارکان در دستور کار دولت است. رفع ناترازی انرژی ایجاب میکند که چنین پروژههایی حمایت شود تا بتوانیم روزبهروز در مسیر کاهش این ناترازیها حرکت کنیم. برای رفع ناترازی باید مسیری در پیش گرفته شود که بتواند مشکل برق کشور و دیگر مشکلات کشور را رفع کند.
وزیر نیرو افزود: انرژی خورشیدی ناترازی انرژی را برطرف کرده و چون به سوخت نیاز ندارد، در مسیر کاهش ناترازی سوخت نیز به ما کمک میکند و مهمترین ویژگی آن حفظ محیطزیست خواهد بود و به خاطر عدمنیاز به آب، به حفظ منابع آب کمک میکند.
وی بیان کرد: باید دو مسیر توسعه نیروگاهها و توسعه صنعت و زنجیرههای تولید و حمایت از صنعت فتوولتائیک را بهموازات هم برای تولید انرژیهای تجدیدپذیر طی کنیم تا بتوانیم نیازهای خود برای توسعه نیروگاهها را برطرف کنیم.
محرابیان گفت: کارخانه ماناانرژی تاکنون امکان تولید ۲هزار و ۳۰۰مگاوات پنل خورشیدی را فراهم کرده و از کارخانههایی است که در راستای این هدف بزرگ بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
او با اشاره به مشکلات مختلف در آغاز کار احداث این نیروگاهها، افزود: مهمترین مشکل، عدمتوجیه اقتصادی سرمایهگذاری در صنعت فتوولتائیک و ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر بود. در اقتصاد یارانهای موجود کشور، یارانهای که بر روی سوخت محاسبه میشود، اجازه نمیدهد در صنعت تجدیدپذیر رشد و جهش داشته باشیم.
محرابیان ادامه داد: با وضع قوانین و حمایتهای دولت و مجلس، امروز در مسیری قرار گرفتهایم که این صنعت به عنوان یک صنعت توجیهپذیر، پروژههای متعددی را آغاز کرده و امیدواریم یکی پس از دیگری به مرحله بهرهبرداری برسند.
او افزود: اگر قیمت سوخت با قیمت واقعی آن محاسبه شود، هزینه یککیلووات برق تولیدی از مسیر سوختهای فسیلی، حدود ۱۰برابر انرژی تولیدشده از منابع تجدیدپذیر خواهد بود که فاصله بسیار قابلتوجهی است و میتواند به اقتصاد ما کمک شایانی داشته باشد.
وزیر نیرو بیان کرد: چون در تولید برق با اقتصاد یارانهای، قیمت سوخت محاسبه نمیشود، در ظاهر قیمت برق تولیدی از نیروگاههای حرارتی، ارزانتر به نظر میرسد که محاسبه کاملا نادرستی است. اگر نرخ سوخت را به نرخ واقعی یا قیمت صادرات محاسبه کنیم، نیروگاههای تجدیدپذیر بسیار سودآور خواهند بود.
او گفت: مهمترین بخش کار در این مسیر، ریلگذاری توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر است. برای اولین بار در تاریخ صنعت برق کشور، مجوز صادرات برق برای نیروگاههای تجدیدپذیر فراهم شده و میتوانند هشتماه از سال را به صادرات بپردازند. برای رقابت برق سبز، تابلوی مخصوصی در نظر گرفته شده و امکان رقابت عرضهکنندگان برق سبز را فراهم کرده است.
محرابیان افزود: همهروزه شاهد عرضه و تولید برق تجدیدپذیر هستیم و نرخها با توجه به نیاز مصرفکنندگان روزبهروز تنظیم شد. در قانون مصوب مجلس پیشبینی شد که صنایع بخشی از مصرف خود را از برق تجدیدپذیر تامین کنند و سالانه یکدرصد به آن اضافه شود تا به سقف ۵درصد برسد.
این مقام مسوول گفت: مصوب شد که بخشهای اداری نیز ۲۰درصد برق خود را از صنایع تجدیدپذیر تامین کنند. این تقاضا باعث شد تا ظرفیت فروش و عرضه بخش تجدیدپذیر افزایش پیدا کند و امروزه مشاهده میشود که سرمایهگذاری در انرژی تجدیدپذیر کاملا توجیهپذیر، پرسود و قابل رقابت با سایر صنایع کشور است.
وزیر نیرو بیان کرد: امروز بیش از ۳۰۰نیروگاه تجدیدپذیر در کشور در حال اجراست که بالغ بر ۸هزار و ۴۰۰مگاوات ظرفیت را در اختیار کشور قرار میدهند. بخشی از این نیروگاهها امروز به بهرهبرداری رسیده و بخش دیگری در مرحله شروع تا مرحله بهرهبرداری قرار دارد. امیدواریم با بهرهبرداری از آنها علاوه بر تکمیل برنامه دولت، به رفع بخش قابلتوجهی از ناترازی برق کشور کمک شود.
منبع: دنیای اقتصاد