قیمت جهانی نفت افزایش یافت
قیمت نفت در معاملات آسیایی روز دوشنبه افزایش یافت و قیمتها را نسبت به هفته گذشته، یعنی زمانی که قیمتها بهواسطه نگرانی نسبت به کاهش عرضه و تخریب زیرساختهای انرژی روسیه ۴ درصد بیشتر شد، افزایش داد.
نگرانیها نسبت به مختل شدن عرضه و خطرات ناشی از حملات بیشتر به زیرساختهای انرژی روسیه باعث شد بهای معاملات آتی نفت خام برنت برای تحویل در ماه مه با ۳۲ سنت یا ۰٫۴ درصد افزایش به ۸۵٫۶۶ دلار در هر بشکه برسد.
قرارداد ماه آوریل برای نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۴۰ سنت یا ۰٫۵ درصد افزایش به ۸۱٫۴۴ دلار رسید. قرارداد تحویل فعالتر در ماه می برای نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۳۷ سنت یا ۰٫۵ درصد افزایش به ۸۰٫۹۵ دلار در هر بشکه معامله شد.
واندانا هاری، بنیانگذار ارائهدهنده تحلیل بازار نفت وندا اینسایتس، گفت: حملات به پالایشگاههای روسیه در هفته گذشته ۲ تا ۳ دلار ارزش ریسک به ازای هر بشکه به نفت خام اضافه کرد که همچنان پابرجاست زیرا حملات به زیرساختهای روسیه این هفته هم ادامه خواهد داشت.
هاری افزود: برای افزایش یا کاهش قابلتوجه بعدی، نفت خام منتظر سیگنالهای تازه خواهد بود.
روز شنبه، یکی از حملات به پالایشگاههای روسیه باعث آتشسوزی کوتاهی در پالایشگاه اسلاویانسک در کاسنودار شد که ۸٫۵ میلیون تن نفت خام در سال یا ۱۷۰ هزار بشکه در روز را فرآوری میکند.
این هفته، سرمایهگذاران به نتیجه نشست دوروزه فدرال رزرو آمریکا که روز چهارشنبه پایان مییابد، چشم دوختهاند. تونی سیکامور، تحلیلگر بازار در IG، در یادداشتی نوشت که این موضوع باعث شفافیت بیشتر در مورد زمان کاهش نرخ بهره خواهد شد. به گفته این تحلیلگر فدرال رزرو احتمالاً در این ماه نرخها را بدون تغییر نگه میدارد، درحالیکه احتمال کاهش نرخ بهره در نشست ژوئن کاملاً نامشخص است.
نرخهای بهره پایینتر، تقاضا را در آمریکا، بزرگترین مصرفکننده نفت جهان، تحریک میکند و از قیمت نفت حمایت خواهد کرد. هر دو قرارداد نفتی معیار هفته گذشته علیرغم افت روز جمعه، افزایش داشتند. قیمت نفت در بیشتر ماه گذشته محدود بود، اما در روز پنجشنبه گزارش افزایش تقاضا از سوی آژانس بینالمللی انرژی باعث شد قیمتها به بالاترین سطح خود از ماه نوامبر برسد.
این آژانس که نماینده کشورهای صنعتی است، چشمانداز تقاضای خود را برای چهارمین بار از نوامبر تقویت کرده است، زیرا حملات شورشیان در دریای سرخ، حاملهای نفت خام و سوخت را به سمت انحراف از مسیر اصلی سوق داده و نفت قابلدسترسی برای کاربران را کاهش داده است. برای اولین بار، آژانس بینالمللی انرژی نیز در سال جاری بهجای مازاد، کسری عرضه کمی را پیشبینی کرد.