مصاحبـه خبرنگار ویژه سمـا با مولوی محمد درتکیـده پیرامون تأکید در مشارکت مردم در طرح توسعه مکران
از ابتـدای پیـروزی انقلاب اسلامی، منطقه مکران مـورد توجه مقام معظـم رهبری در سخنرانـیها، سیاستهـای کلی برنامههـای توسعه و ابلاغیه اقتصاد مقاومتی بوده است.
ایشـان در راستـای تحقق اقتصـاد مقاومتی، یکی از مؤلفههای اساسی آن را مباحث به ظرفیت های عظیـم جغرافیـایی و توجه به مناطق سـاحلی و بندرگاهـی و موقعیتهای ترانزیتی میدانند که میتوان اقتصاد محلی و ملـی را متحول کرد.
استـان پهناور سیستـان و بلوچستـان که سواحل مکـران در آن واقـع شده در مسیر دو کریـدور از سه کریدور ترانزیتی بزرگ دنیا قرار دارد که این مسـأله منطقـه مکـران را بهعنوان جاده ترانزیتی طرح توسعه جنوب شرق مطرح میکند. این سواحل با وجـود دارا بـودن ظرفیتهای ژئوپلیتیکی، اقتصـادی و امنیتـی، متأسفانه آنگونه که باید مورد توجه و توسعه قرار نگرفته و از لحاظ اقتصادی و اجتماعی نیز دچار عقب ماندگیهای تاریخی است.
توصیه میکنیم هر منطقهای که ظرفیتهای توسعه دهندهای دارد با کمک مردم همان منطقه آباد شود، بدون تردید توسعه و عمران سواحل مکران برای جمهوری اسلامی ایران دارای منافع متعدد و مهمی از نظر اقتصادی، سیاسی و نظامی است. زیرا تبدیل کردن پتانسیل قابلیتهای این سواحل منجر به افزایش جایگاه ژئوپلیتیکی ایـران در سطـح منطقـه و حتـی جـهـان میشود.
چابهار به دلیل نزدیکی با کشورهای هند، پاکستـان، افغانستـان، کشورهـای آسیای میانه و حاشیه خلیج فارس و دریای عمان به عنوان بزرگترین منابع انرژی جهان و دسترسی آسان به سرزمین اصلی ایران از بزرگترین فرصت ها و مزیتها برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی برخوردار است.