پیشرفت در حوزه انرژی به خصوص در بخش برق با حجم بسیار بالایی صورت میگیرد
حمیدرضا صالحی، نایب رئیس کمیسیون انرژی گفت: در حال حاضر پیشرفت در سایه نوآوری در حوزه انرژی به خصوص در بخش برق با حجم بسیار بالایی صورت میگیرد و به نوعی تکنولوژی در حال پیشرفت و نوآوری در حال زیادتر شدن است که باعث میشود در آینده در سایه همین نوآوریها قیمت انرژی هم کاهش پیدا کند و ارزان تر شود.
او ادامه داد: پیش بینی شده در سال 2050، 50 درصد مصرف کل انرژی از طریق برق باشد که این نشان میدهد نوآوریها، طرحها و تکنولوژیهای جدید حوزه برق میتواند در این مهم نقش داشته باشد و ما ایرانیها هم که در زمینه انرژی موهبت الهی و منابع انرژی خوبی داریم باید بتوانیم در این زمینه هم پیش قراول باشیم و این طرحهای نوآورانه را بومی و تکنولوژی و دانش را منتقل کنیم.
صالحی افزود: به لحاظ سرمایه انسانی و نیروهای تحصیل کرده در دانشگاههای خوب، نیروهای باهوشی داریم که متاسفانه شاهد مهاجرت بسیاری از آنها نیز هستیم و بر این اساس میتوانیم با این طرحهای نوآورانه هم مهاجرت آنها را کم کنیم و هم سهممان را در آینده اقتصاد از این مسیر بالا ببریم. افق این مسیر روشن است و دنیا به این مسیر میرود و ما هم ناگزیر باید به این سمت حرکت کنیم.
رئیس انجمن ساتکا تصریح کرد: در دنیا بسیار بر روی طرحهای نوآورانهای که میتواند بر کاهش مصرف انرژی در خیلی از صنایع انرژیبر اثرگذار باشد، سرمایهگذاری میشود و از طرفی هم تولید برق از محل انرژیهای تجدید پذیر یعنی آنجایی که تولید برق پاک مهم و اقتصادی می شود از برق فسیلی و برقهایی که آلایندگی ایجاد میکنند فاصله گرفته میشود. برقهای خورشیدی و تجدیدپذیر در طرحهای نوآورانه سهم زیادی در تولید برق و رفع خاموشیها و قطعیهای برق صنایع دارند و در این زمینه انرژیهای تجدید پذیر در کشور ما جای رشد زیاد دارد، امتیازات خیلی خوبی داریم و از کشورهای رده بالا در حوزه تولید کیفیت بالای خورشیدی و بادی هستیم.
صالحی ادامه داد: همچنین یک وظیفه ملی و جهانی هم داریم و باید میزان کربن تولید خودمان را کم کنیم چون جزو ۱۰ کشور اول تولید کننده کربن هم هستیم. به نوعی طرحهای نوآورانه میتواند ضامن کاهش کربن در پروژههای آینده کشور نیز شود مثلا یکی از بخشهای بزرگ تولید خودرو ما انتشار کربن و آلایندگی است و میتوان به سمت طرحهای نوآورانه مانند خودروهای برقی یا نسل جدید هیدروژنی رفت.
در این زمینه هم میزان مصرف برقمان کم شود، هم میتوانیم راندمان را بالاببریم و هم آلایندگی را کم کنیم. او توضیح داد: همچنین نیروگاههای خورشیدی میتوانند بیایند و نیروگاههای فسیلی را از به تدریج از عرصه تولید برق خارج کنند.