پارانیوز

نادیده گرفتن معلولان در نمایشگاه کتاب تهران

سی‌وچهارمین دوره نمایشگاه کتاب تهران هم قشر دارای معلولیت را نادیده گرفت و علی رغم تکلیف قانونی، فضا را برای دسترسی راحت‌تر معلولان به نمایشگاه مناسب‌سازی نکرده است.

نمایشگاه کتاب تهران به سی‌وچهارمین دوره خود رسید. انتظار می‌رفت که نمایشگاه بعد از ۳۰ دوره برگزاری به حدی از پختگی رسیده باشد که کمتر کم و کاستی در گوشه و کنار آن دیده شود اما نمایشگاه سی‌وچهارم هم مانند دوره‌های پیشین قشر مهمی از جامعه را نادیده گرفته است. مناسب‌سازی نشدن فضا برای معلولان یعنی بی‌توجهی به قشری از جامعه توسط فرهنگی‌ترین رویداد بزرگ کشور و این موضوع صدای اعتراض جامعه معلولیت را بلند کرده است.

جفای بهزیستی در حق مددکاران/ برون سپاری خدمات به چه قیمتی انجام می شود؟

 

ماده ۲ قانون حمایت از معلولان تمامی دستگاه‌ها را مکلف کرده که تمامی اماکن و معابر را برای دسترسی راحت جامعه دارای معلولیت مناسب‌سازی کنند اما مسئولان نمایشگاه کتاب تهران در جانمایی درست غرفه‌ها و دسترس پذیر کردن فضای نمایشگاه برای معلولان کوتاهی کرده‌اند.

مهدی صادقی فعال حوزه معلولان در ویدیویی که در فضای مجازی منتشر کرد با انتقاد از نادیده گرفتن معلولان گفت: برخی غرفه‌ها دارای اختلاف سطح هستند و امکان تردد صندلی چرخ‌دار وجود ندارد. ما پیش از برگزاری نمایشگاه این موضوع را از برگزارکنندگان مطالبه کرده و خواسته بودیم که این موضوع را به غرفه‌داران ابلاغ کنند اما مورد توجه قرار نگرفت.

وی افزود: یک رویداد فرهنگی باید در راستای عدالت اجتماعی برای همه اقشار جامعه در دسترس باشد. فضای منتهی به آسانسور دارای اختلاف سطح است و علاوه بر این هیچ علامت و نشانه‌ای برای نشان دادن محل آسانسور نصب نشده است.

صادقی عنوان کرد: بسیاری از عزیزان دارای معلولیت نمی‌توانند از این رویدادها استفاده کنند و اگر ما این عزیزان را در جامعه نمی‌بینیم به معنای تعداد کم آن‌ها یا علاقه‌مند نبودنشان نیست بلکه ناهموار بودن مسیر مانع ورود آن‌ها شده است. رویدادهایی که ادعای فرهنگ دارند، به بدیهی‌ترین نکات مانند عدالت در دسترس‌پذیری بی‌توجه هستند.

منبع: ایسکانیوز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا