یادداشت

بیت کوین پادشاه رمز ارزها

مجید فریدون فر دکتری اقتصاد، مدرس دانشگاه و تحلیل گر بازارهای مالی:درقسمت قبل از خالق و خالقین بیت کوین و همچنین دستگاه های ماینینگ بیت کوین توضیحاتی ارائه دادیم. حال در این قسمت بخش دیگری از بیت کوین را که طلای دیجیتال نیز نام دارد و بعنوان پادشاه رمزارزها معرفی و محبوب شده است را بیشتر بررسی می کنیم.

همانطور که می دانیم طلای فیزیکی بصورت استخراج از معادن بوسیله ماشین آلات فوق سنگین حفـاری با نسبت های بسیـار ناچیز تـفـکیـک طـلا از خـاک و سـنـگ پـدیـد می آید، در واقع فرآیند استخراج بیت کوین هم دقیقاً به همین شکل می باشد ولی در دنیای مدرن امروزی، این فرآیند استخراج بوسیله کامپیوتـرها با پردازشگرهای بسیـار قدرتمند قابل انجام است.

الگوریتم استخراج بیت کوین چیست؟

رمزارزها به طرق متفـاوت و مختلفی ایجـاد و یا استخـراج می گردند که یکی از مهمترین الگوریتم استخراج که در بیت کوین لحاظ شده است (pow (proof of work با الگوریتم اجماع اثبات کار میباشد که در این نوع استخراج مکانیزم اجماع(consensus)یک نوع مکانیزم مهم در برابر خطا میباشد که در سیستم های کامپیوتری و بلاک چین بـرای دست یـابی به توافق لازم بر روی یک مقدار دیتا استفاده می شود، رمزارزها بدون وجود الگوریتم اجماع شبکه نمی توانند به کار خود ادامه دهنـد و از کار می افتند ، این الگوریتم مجموعه قوانینی است که در مورد مشروعیت کاربران شبکه برای ثبت و تأیید تراکنش ها تصمیم می گیرد.

الگوریتـم اجمـاع اثبـات کار برای تـأیید تراکنش ها و تولید بلاک و حفظ امنیت شبکـه بـلاک چیـن مـورد استفـاده قـرار می گیرد، در این نوع الگوریتم ماینرها با حل معادله های پیچیده ریاضی با یکدیگر رقابت می کنند و زمانی که این معادلات حل شوند امکان تأیید آن بوسیله سایر ماینرها افزایش می یابد و زمانـی که یک ماینـر پاسخ معادله را بـدست می آورد ، آن را به شبکه ارسال می کند. در الگوریتم اجماع اثبات کار به اولین ماینری که پاسخ معادله را پیدا کند تعلق می گیرد.

در واقع تمامی ماینرها برای حل معادلات با یکدیگر رقابت می کنند و در نهایت پاداش به یک ماینر می رسد.

هاوینگ (halving) چیست؟

در سال 2008 بعد از معرفی بیت کوین، خالقین آن یک برنامه نویسی و قوانینی بنام هاوینگ برای بیت کوین کدنویسـی کردند که در ایـن هاوینگ هر چهـار سال پـاداش استخـراج بیت کویـن برای ماینـرها نصف می گردد که هم اکنون در هاوینگ چهارم می باشیم. از سال 2009 الی 2012 پاداش استخراج هر بلاک که حدوداً ده دقیقه زمان می برد پنجاه عدد بیت کوین بوده است که هاوینگ اول می باشد .

از سال 2012 الی 2016 پاداش استخراج نصف می گردد و از پنجاه عدد بیت کوین به 25 عـدد در هر بلاک می رسد که هاوینگ دوم است، از سال 2016 الی 2020 مجددا پاداش بیت کوین از 25 عدد به 12/5 عدد کاهش پیدا می کند و از سال 2020 الی 2024 این عـدد نصف و به ‌6/25 بیت کویـن تقلیـل پیدا می کند و به این ترتیب هر چهار سال این پاداش نصف می گردد تا سال 2140 که کل بیست و یک میلیون بیت کوین که ماکزیموم بیت کوین از قبل برنامه ریزی شده است استخراج و اتمام گردد.

هم اکنـون که این نشریه به چـاپ می رسد حدوداً نوزده میلیون و سیصد هزار عدد بیت کوین استخراج گردیده که فقط یک میلیون و هفتصد هزار عدد بیت کوین هنوز استخراج نشده است که این عدد با وجود هاوینگ حدوداً صد و بیست سـال دیگر زمان می برد تا تعداد کل بیست و یک میلیون بیت کوین استخراج شود.

لازم به ذکر است بگوییم هر بلاک در زنجیـره بیت کوین حدوداً ده دقیقه زمان می برد تا تولید شود و در هر بلاک در هاوینگ فعلی 6/25 عدد بیت کوین استخراج می شود که در یک ساعت 37/5 عدد بیت کوین در شش بلاک استخراج و در طول بیست و چهار ساعت شبانه روز 900 عدد بیت کوین در 144 بلاک تولید می گردد و هر هاوینگ در 210 هزار بلاک که حدوداً چهار سال زمان می برد شکل میگیرد که یکی از مهمترین محاسن بیت کوین که همان هاوینگ است باعث می شود این رمز ارز که اولیـن پایه گذار رمزارز از سیستـم ارزی مدرن می بـاشد بصورت منصفانه بین ماینرها توزیـع شود و بخاطرتعداد 21 میلیون و عرضه کاهشی آن، این رمـز ارز را ضد تورمـی می سـازد و می تواند یک کالایی برای خفظ ارزش پول یک کشور هم برای مردم و هم برای شکوفـایی اقتصاد کشور بشمار آید که امیدواریم دولتمردان برای بقای اقتصاد ایران عزیزمان که هم اکنون با چالش های بیشماری مواجه شده است از این طلای دیجیتال غافل نشوند و همانند دیگر کشورها در صندوق ذخایر ارزی خود توجه ویژه به این کالای مدرن داشته باشند، چرا که آینده اقتصاد ملت و دولت می تواند در پس انداز کالاهایی همچون بیت کوین در سبد ارزی کشور باشد. تا اینجا با قسمتی از پادشاه رمزارزها و طلای دیجیتال ضد تورمی (بیت کوین) آشنا شدیم، در نشریه بعدی وارد جزئیات بیشتر بیت کوین خواهیم شد و آن را عمیق تر و دقیق تر مورد ارزیابی قرار خواهیم داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا