نفت و طلای جهانی، نگران افزایش نرخ بهره
افزایش مستمر نرخ بهره در ایالاتمتحده، جذابیت طلا را برای سرمایهگذاران کاهش داده است درحالیکه بازار نفت نیز نگران بروز رکود در آمریکا در بحبوحه افزایش نرخ بهره بوده و از رشد قیمت بازمانده است.
قیمت جهانی طلا امروز (جمعه) کاهش یافت و برای کاهش هفتگی در نظر گرفته شد زیرا دلار قویتر و نگرانیها از افزایش بیشتر نرخ بهره توسط فدرال رزرو آمریکا چشمانداز شمش بدون بازده را مختل کرد.
به گزارش ایسنا، بهای هر اونس طلا تا ساعت ۶ و ۴۷ دقیقه صبح امروز به وقت شرقی با ۸ درصد کاهش به ۱۸۲۸ دلار رسید که در این هفته ۱.۷ درصد کاهش یافته است. قیمت طلای آمریکا نیز با ۰.۴۴ درصد کاهش به ۱۸۲۹ دلار رسید.
شاخص دلار ۰.۱ درصد افزایش یافت. طلا بهعنوان یک ذخیره امن ارزش با دلار رقابت میکند و افزایش ارزش پول نیز باعث میشود که شمش برای خریداران خارجی جذاب نباشد.
نرخ بهره بالاتر میرود
دو مقام فدرال رزرو روز پنجشنبه گفتند که بانک مرکزی ایالاتمتحده احتمالاً باید نرخهای بهره را بیشتر از اوایل ماه جاری افزایش میداد. بازارهای پول اکنون انتظار دارند که نرخهای معیار تا ماه می به بالای ۵ درصد افزایش یابد و در طول سال در این سطوح باقی بماند.
طلا بهعنوان یک سرمایهگذاری مطمئن در میان مشکلات تورمی شناخته میشود اما نرخهای بهره بالا هزینه فرصت نگهداری شمشهای غیر بازده را افزایش میدهد.
بر اساس گزارش رویترز، دادههای وزارت کار آمریکا نشان میدهد که قیمتهای ماهانه تولیدکننده در ژانویه شتاب گرفته است و شاخص قیمت تولیدکننده برای تقاضای نهایی پس از کاهش ۰.۲ درصدی در ماه دسامبر، در ماه گذشته ۰.۷ درصد افزایش یافت. بازدهی اوراق ۱۰ ساله خزانهداری به بالاترین سطح خود از اواخر دسامبر رسید.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، بهای هر اونس نقره با ۰.۶ درصد کاهش به ۲۱.۴۸ دلار رسید، پلاتین با ۰.۴ درصد کاهش به ۹۱۶.۶۶ دلار و پالادیوم ۰.۶ درصد کاهش یافت و به ۱۵۰۱ دلار و ۹ سنت رسید.
قیمت نفت درروند کاهشی
قیمت نفت در معاملات روز جمعه کاهش پیدا کرد و تحت تأثیر تشدید نگرانیها نسبت به تحکیم بیشتر سیاست پولی توسط فدرال رزرو و ضعیف شدن تقاضا برای سوخت، در مسیر ثبت کاهش هفتگی گام برداشت.
بهای معاملات نفت برنت با ۶۴ سنت معادل ۰.۷۵ درصد کاهش، به ۸۴ دلار و ۵۰ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۵۹ سنت معادل ۰.۷۵ درصد کاهش، به ۸۴ دلار و ۵۰ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت روز گذشته با ۲۴ سنت کاهش و شاخص نفت آمریکا با ۱۰ سنت کاهش، بسته شده بود. هر دو شاخص در مسیر ثبت بیش از دو درصد کاهش هفتگی هستند.
جدیدترین آمار نشان داد شاخص قیمت تولیدکننده آمریکا پس از کاهش ۰.۲ درصدی در دسامبر، در ژانویه به میزان ۰.۷ درصد افزایش یافت و دراینبین، آمار متقاضیان دریافت بیمه بیکاری به شکل غیرمنتظره به ۱۹۴ هزار نفر کاهش پیدا کرد که برخلاف پیشبینی تحلیلگران در نظرسنجی رویترز، از افزایش این آمار به ۲۰۰ هزار نفر بود.
کازوهیکو سایتو، تحلیلگر ارشد شرکت فوجیتومی سکیوریتیز دراینباره گفت: آمار اقتصادی قوی آمریکا، نگرانیها نسبت به افزایش بیشتر نرخ بهره را برانگیخت و باعث رشد بازده اوراق خزانه شد که کاهش قیمت نفت و کالاهای دیگر را به دنبال داشت.
به گفته تیناتِنگ، تحلیلگر شرکت سیامسی مارکتس، ذخایر نفت آمریکا که به بالاترین میزان ۱۷ ماه گذشته صعود کرده است، نشان میدهد که تقاضا ضعیف شده و به پایینتر رفتن قیمتها منتهی شده است. قیمت نفت همچنین به دلیل معاملات ریسک گریز پس از ریزش گسترده والاستریت که در پی انتشار آمار شاخص قیمت تولیدکننده و دلار قوی آمریکا روی داد، کاهشی شد.
امید بازار نفت به چین
قیمت نفت در هفتههای اخیر، تحت تأثیر نگرانیها نسبت به بروز رکود در آمریکا در بحبوحه افزایش نرخ بهره برای مبارزه با تورم و امیدواری به اوج گرفتن تقاضا در چین بهعنوان بزرگترین واردکننده نفت جهان، نوسان داشته است.
آژانس بینالمللی انرژی هفته جاری اعلام کرد چین در پی تسهیل محدودیتهای کووید-۱۹، عامل حدود نیمی از رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال میلادی جاری خواهد بود. اما محدود ماندن تولید کشورهای اوپک پلاس ممکن است به معنای بروز کمبود عرضه در نیمه دوم سال باشد.
بر اساس گزارش رویترز، شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی، در اظهاراتی، تأکید کرد: توافق فعلی اوپک پلاس برای کاهش هدف تولید به میزان دو میلیون بشکه در روز تا پایان امسال ادامه خواهد داشت و وی نسبت به تقاضای چین برای نفت محتاط مانده است.
منبع: اتاق ایران آنلاین