اخبار جهان

هشدار غول انرژی نروژ درباره کمبود گاز در اروپا

مدیر عامل بزرگترین شرکت انرژی نروژ هشدار داد که بازار انرژی اروپا در سال جاری میلادی با وجود کاهش فعلی قیمت گاز، احتمالاً با کمبود عرضه همچنان مواجه خواهد بود.

به گزارش سماآنلاین به نقل از راشاتودی، آندرس اوپدال، مدیر عامل شرکت اکوینور، بزرگترین شرکت انرژی نروژ، در  گفتگویی که روز پنجشنبه در بلومبرگ منتشر شد، هشدار داد که بازار انرژی اروپا در سال جاری میلادی با وجود کاهش فعلی قیمت گاز، احتمالاً با کمبود عرضه همچنان مواجه خواهد بود.

قیمت گاز اروپا در هفته جاری میلادی به دلیل هوای گرم غیر معمول در این موقع از سال به پایین‌ترین سطح خود در بیش از یک سال گذشته رسیده است، به طوری که معاملات آتی گاز در هاب TTF هلند در روز پنجشنبه به کمتر از 700 دلار در هر 1000 متر مکعب رسید.

پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که آب و هوا برای بقیه ماه جاری میلادی نیز معتدل خواهد بود که می‌تواند تقاضای گاز را باز هم کاهش دهد.

با این حال، به گفته مدیر عامل شرکت اکوینور، کشورهای این منطقه ممکن است متعاقباً برای پر کردن مخازن زیرزمینی خود با توجه به کاهش شدید منابع از روسیه با مشکلاتی مواجه شوند.

اپدال هشدار داد: مخازن گاز کاملاً پر هستند و هوا گرم است، و این بر قیمت گاز تأثیر می‌گذارد، اما این ذخایر باید امسال با گاز کمتری از روسیه پر شوند… احتمالاً بازاری را شاهد خواهیم بود که قیمت گاز در آن نوسان زیادی دارد.

بر اساس این گزارش، تخمین زده می‌شود که فضای ذخیره‌سازی اروپا 83 درصد پر باشد که بسیار بالاتر از میانگین فصلی است.

با این حال، قبل از شروع جنگ اوکراین و بحران ناشی از تحریم‌های غرب، منطقه تا 45 درصد از گاز مورد نیاز خود را به روسیه متکی بود.

حتی در نیمه اول سال گذشته میلادی، جریان گاز روسیه تا حد زیادی با ثبات بود و به اروپا این فرصت را داد تا ذخایر خود را پر کند.

با این حال، پس از تحریم ها و خرابکاری خط لوله گاز نورد استریم روسیه در ماه سپتامبر، عرضه روسیه اکنون کمتر از 10 درصد از مصرف گاز این قاره را تشکیل می دهد.

نروژ در ماه‌های اخیر به بزرگترین تامین‌کننده گاز طبیعی اروپا تبدیل شد و در سال 2022 در مجموع حدود 122 میلیارد متر مکعب گاز به این منطقه صادر کرد.

البته این تنها حدود 30 درصد از کل تقاضای گاز اروپا را تشکیل می‌دهد و مقامات نروژی نیز اخیراً هشدار داده‌اند که توانایی افزایش قابل توجه گاز صادراتی خود را در 4 تا 5 سال آینده ندارند.

منبع: تسنیم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا